ΠΕΡΙ ΑΛΛΑ...    

Γιώργης Σερκεδάκης

 

 

Ο Γιώργος ( ή Γιώργης) Σερκεδάκης              γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Σίβα Ηρακλείου. Δούλεψε δημόσιες σχέσεις και βιομηχανικό marketing σε δυο πολυεθνικές. Διαβάζει και γράφει συστηματικά ποίηση από το 1970 και δοκιμιακά κείμενα από το 1980.  Βασικός συντελεστής στην εβδομαδιαία εκπομπή Τέχνη και Λόγος στο ραδιόφωνο της ΥΕΝΕΔ στην Θεσσαλονίκη – αρχές της δεκαετίας του 1980– όπου  παρουσίασε με τον φιλόλογο και συγγραφέα Στέργιο Βαγγλή σημαντικούς εκπροσώπους της νεοελληνικής Λογοτεχνίας. 

Τα πρώτα του ποιήματα παρουσιάστηκαν το 1974 στα ΘΡΑΚΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ και τα τελευταία το 2010 στην ετησια έκδοση των GREEK LETTERS της εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών σε μετάφραση του του καθηγητή Μάριου Β. Ραίζη. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές ΑΝΘΡΩΠΟΣΗΜΟ 1978, ΑΜΦΙΛΕΚΤΑ 1981, ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ 1989, ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ το 2018 καθώς και το ΜΠΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΣ με παιδκά στιχουργήματα. Κατά καιρούς έχει συνεργαστει με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικα και εφημερίδες.

Ποιήματα του έχουν μεταφραστεί στα Γερμανικά και Αγγλικά και έχουν μελοποιηθεί από τον Γιάννη Σερκεδάκη και τον καθηγητή μουσικολογίας Δημήτρη Θέμελη.

Σημαντικότεροι άνθρωποι στη ζωή του ήταν : η ανεκτίμητη σύντροφος και γυναίκα του επί 31 χρόνια ΜΑΡΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ που έχασε το Μάρτη του 2009  και ο μονάκριβος γιος του Γιάννης που απέκτησε το 2012 με την τωρινή του σύντροφο Κέλλυ Μοσχονά.